Blog Image

Pilaris - blog

Velkommen!

Jeg heter Kjersti, og skriver om det meste som skjer i livet mitt. Mer om meg finner du på hjemmesiden min.

Kos deg med lesingen, og legg gjerne igjen en kommentar, så jeg vet at noen leser!
Jeg kan kontaktes på mail kjersti(a)pilaris.net

Bilder finner du i galleriet. Bildene er underlagt loven om opphavsrett.

Fremmedlegemer i veibanen

Litt om det meste Posted on Tue, March 23, 2010 09:53:36

Nå når våren kommer og snøen smelter, er det fler ting enn vissent gress, vårblomster og hundemøkk som dukker opp i veibanen, nemlig syklister!
La meg få presisere en ting med en gang: jeg hater ikke syklister. Jeg synes folk som sykler jevnt og trutt er sportye mennesker og de er like mye trafikkanter som kjørende og gående.
Men! Jeg hater syklister som tror de eier veien! Halden har en god del kilometer med gang- og sykkelstier, men av en eller annen grunn mener veldig mange syklister at de ikke har noe å gjøre der. Og jeg klarer ikke for mitt bare liv å skjønne hvorfor! Det er god plass på disse stiene, og de trenger ikke være redde for å bli påkjørt av biler.
Men allikevel befinner de seg i veibanen. Èn syklist er aldri noe problem egentlig, det er når de er to eller flere som de blir slitsomme, irriterende og en trafikkfare. For de klarer aldri å ligge en og en etterhverandre, de ligger helst to eller fler i bredden. Og er de mange nok, lager de en formasjon på størrelse med en liten lastebil, hvor det da blir umulig for bilistene å komme forbi så sant man ikke har Iddesletta tilgjengelig.
Jeg har skjønt prinsippet med at en ligger foran og drar, slik at det blir mindre luftmotstand for de som kommer bak, men kan de ikke dele seg opp da, sånn at det er mulig å kjøre forbi uten å risikere liv og helse eller å måtte vente i mange kilometer før man får en lang nok strekning? For det er jo ikke akkurat få svinger fra by’n og hjem for mitt vedkommende…
Må ærlig innrømme at slike syklister legger en demper på min glede over at våren er her og at sommeren er rett rundt hjørnet…



Nå er det vel nok eller?

Litt om det meste Posted on Tue, March 23, 2010 07:39:34

Kjenner at all energi har forsvunnet nok en gang. Er så lei av at hver gang vi fikser noe, så er det noe nytt som blir ødelagt. Ikke at det er noe nytt akkurat nå, men det er denne hersens oppvaskmaskinen som har blitt den siste dråpen denne gangen. Stakkars E har sittet oppe hele natta for å tømme den så det ikke skulle renne over og utover gulvet, og nå ser det endelig ut som det gir seg. Får ta noen telefoner etterpå, E har gått og lagt seg, så jeg vekker han når jeg drar på jobb.
Men hvis det kommer til å koste litt å fikse hva det nå er som er galt med den, så får den bare stå der uten å være i bruk, for vi har ikke penger til overs i det hele tatt nå. Riktignok får E bittelitt igjen på skatten, jeg har ikke fått min selvangivelse ennå (gidder ikke gå inn på nettet og sjekke), men med alle regninger fremover og ikke minst tannlegeregningene som kommer, så er det null og niks til overs.

Jeg beklager alle sutreinnlegg i det siste, men det er liksom bare det som foregår for tiden, dvs manglende vann, vann inn gjennom tak og vann opp gjennom sluk. Lurer på hva det neste blir? Drømte i natt om rotter i huset og at den ene fortanna mi ramlet ut, jeg håper da inderlig at jeg ikke er sanndrømt på noen som helst måte!