Nå er det over halvannet år siden vi måtte ta farvel med min kjære Arkas. Savnet er fremdeles vanvittig stort, men det gjør ikke like vondt lenger, ihvertfall ikke hver dag. Det som gjør at den vonde, triste følelsen kommer tilbake, er når jeg kommer over ting som minner meg om han, ting jeg ikke har sett på en stund. Sånn som når vi var utom hytta etter vannlekkasjen og skulle rydde og pakke, da kom jeg over to av lekene hans som jeg ikke har sett på lenge. De ble tatt med hjem, og ligger nå der hvor han hadde plassen sin. Jeg har også mange hundemennesker rundt meg, både i virkeligheten og på nett, og det gjør også sitt til at jeg tenker mye på han.
Og så har vi sånn som i dag. Vi har en trapp fra gårdsplassen og opp til verandaen. I utgangspunktet en fin trapp, men den begynner å bli litt sliten:
Den første vinteren Arkas og jeg bodde her, kom det relativt mye snø. Arkas elsket snø, og var helt i hundre når jeg måkte snø, for da kunne han hoppe i snøen på leting etter den snøen jeg nettopp kastet fra meg. Å finne snø i snø er intet problem skal vite 🙂 Arkas elsket også pinner i alle former og fasonger, og vedboden var vel himmelriket på jord for han. Han hadde vel til enhver tid 5-6 vedkubber liggende rundt på strategiske steder i hagen, slik at han alltid hadde en innen rekkevidde. Men når det kom så store mengder med snø, var det ikke alltid like lett å finne de.
Akkurat denne dagen jeg skal tilbake til nå, var jeg ute og måkte snø, og Arkas sto i langlina og koste seg. Mens jeg måkte, kom det en pinne til syne, og han var ikke sen med å prøve å få tak i den. Men han slet noe veldig med å få den opp av snøen, gutten brukte det han hadde av krefter, men ingenting skjedde. Jeg tenkte at pinnen sikkert hadde frosset fast i bakken, og lot han holde på. Men etterhvert skjønte jeg jo hva problemet var…han prøvde jo å få tak i “pinnene” som trappa er laget av 🙂
Samtidig som jeg knakk totalt sammen i latterkrampe over det festlige synet, syntes jeg jo synd på han også, der han slet seg halvt ihjel over noe han aldri ville få utbytte av. Kjenner jeg meg selv rett, gikk jeg nok rett i vedboden og hentet en kubbe til han 🙂

Dette bildet er selvsagt tatt ved en annen anledning (det er jo gress her, ikke snø), men det var det eneste pinnebildet jeg fant.
Dutten til mamma det ja 🙂