Ihvertfall har sommeren kommet utifra hva kalenderen sier. Vi hadde noen knallvarme dager, men nå har det blitt småkjølig igjen. Nå passer det meg egentlig utmerket siden jeg ikke er så glad i varmen, men det er vel som å banne i kirken å si at jeg ikke vil ha det noe varmere 🙂

På denne tiden av året kryr det av unger ute i naturen. Altså ikke tobeinte unger (selv om de forekommer de også), men dyre- og fugleunger. Ser at svanene oppe i våtmarksområdet har fått unger, men det er vanskelig å få øye på de nå siden det er så mye jorder og buskas som vokser der de holder til.
Vi har svalerede under en takstein, se bilde her. Og i tillegg har vi hatt skjærerede i det ene treet i hagen. De har skreket noe veldig de siste ukene, og denne uka gikk fra at de kom seg ut av redet om mandag til torsdag hvor de forsvant. Tror jaggu vingetreninga gikk radig unna, se bilde her.

Rosa jeg plantet ut for noen uker siden har kommet seg, takk og pris! Blir det noen blomster i år, er det en stor bonus, men jeg forventer det ikke. Men rosene på hver side av inngangsdøra har kommet med knupper, og klematisene de står sammen med har nå vokst til over døra.
Grønnsakene E sådde i våres har blitt plantet ut. Brokkolien ser ikke helt i hundre ut, men gulerøttene klarer seg fint. Tomatene fikk seg en skrekkelig knekk på grunn av litt kaldt vær, men vi har et håp om at et par av plantene klarer seg. Uansett kjøpte jeg to nye tomatplanter til han som jeg tror skal få stå inne. Er tydelig at de stedene vi har å sette de ut som det er mye sol også har mye vind, og da er det tydeligvis bare å glemme. Men det ser ut som to av tre physalisplanter klarer seg, skal bli moro å se om det blir frukt på de!
Jordbærplantene fra i fjor har kommet seg bra i år, så det kan bli noen få bær der. Ellers ser det ut som det blir mye epler på det ene treet, men heller få på det andre. Bringebær, rips og solbær ser bra ut, mens stikkelsbærbusken ikke kommer med like mye. Og gressløken vi fikk fra hytta i fjor er stor og fin 🙂

Når jeg flyttet hit, begynte jeg å lage garderoberom av det ene soverommet oppe. Det har bare blitt stående, men siden vi nå er to, var det på tide å få gjort det ferdig. Så vi har fått handlet inn nesten alt av det vi trengte for å gjøre det ferdig, og E er i full gang med å male. Skal bli godt å få flyttet inn klær dit, stakkars E bor jo stort sett i esker ennå…

Så trenger jeg litt tips av dere jenter…jeg trenger en god vannfast mascara. Jeg har lest tester og funnet frem til fire som får god kritikk, men det hadde vært fint å høre hva dere mener. Hvis mascaraen i tillegg klarer å hjelpe til å bue vippene, hadde det vært bra, for jeg har “rett-frem-vipper” :/