I går var dagen vi har ventet på helt siden i høst…Metallicakonsert i Spektrum!

Vekket E grytidlig og dro på jobb, han vekselsvis sov og leste i bilen i mellomtiden 😉 Litt over kl 12 satt vi kursen mot Oslo og var fremme ca kl 1330. Parkerte på Oslo S og spankulerte litt rundt i by’n. Litt shopping, litt avslapping og en liten tur innom en Osloutstilling på Universitetsplassen for å slå ihjel tid.
Dro på Egon på Byporten og spiste en nydelig middag bestående av svinefilet med serranoskinke, maldonsaltede poteter, salat og grønnsaker.
Fremdeles mye tid igjen til første oppvarmingsband skulle sette igang kl. 19, så det ble litt mer glaning i butikker, før vi satt oss på trappa tvers ovenfor Spektrum og glante på folkelivet. Moro å se alle som “desperat” forsøkte å få tak i billetter før de gladelig solgte de videre igjen, til en betraktelig høyere pris. Hørte en av de skulle selge for kr. 1.600,- pr stk!

Fant plassene uten problemer, og tittet på folk frem til Mastodon gikk på scenen. Det var en positiv overraskelse, men elendig lyd trakk ned opplevelsen den halvtimen de underholdt oss.
Etter en liten pause, kom Lamb of God på scenen. Jeg var da veldig klar for en røyk, men E ville høre, så vi ble sittenede halvveis ut i første låt. Da fant vi begge to at til tross for dårlig lyd hos disse også, var det ikke noe vi ønsket å høre på i 45 minutter, så vi trakk på utsiden. Sto og glante på folk igjen, blant annet en yngre gutt som hadde stått bak oss i køen inn, som nå ble kastet ut, han var på ingen måte blant de edrue på konserten.
Så var det inn igjen og overleve en låt til med lammene, før gutta boys kom på scenen.
Er vanskelig å skulle beskrive hele konserten, så jeg oppsummerer med KNALLBRA! De fleste låtene var fra den nyeste cd’n, men de spilte også noen gode gamle låter som jeg koste meg veldig med, og når One ble spilt, ringte jeg SV så han fikk høre Metallica “live” også 😉 Han hadde visstnok vært i butikken akkurat på det tidspunktet 😉

For å unngå trengselen, gikk vi når de nesten var ferdige med tredje ekstralåt, så vi kom oss ut av Oslo rundt kl. 2330 og var hjemme like før kl. 0130.
Dønntrøtt og sliten, og i dag føles det som jeg var på fylla i går, men det var helt klart verdt det! Stort å ha sett noen live som jeg har hørt på i nesten 25 år 🙂

En haug med bilder fra konserten finner du her. Beklager dårlig kvalitet, jeg tror jeg trenger et nytt kompaktkamera med litt bedre zoom.