Bilder fra turen finner du her.

Tirsdag 30. juni

Da var bilen ferdig pakket, håper det eneste vi mangler nå er å få oss inn i bilen. Avreisetid blir ca. 0815, deilig å komme oss avgårde tidlig. Ser ut som det blir en knallvarm dag i dag også, det er ikke akkurat positivt når vi skal sitte i bilen i 10-11 timer.

Kl. 0920
Røyk- og dostopp på Storebaug. Lettskyet og fint kjørevær enn så lenge. D gjør det han kan for å skate på meg (tror jeg ihvertfall 😉 ).

Kl. 1035
Halvpaniske tilstander da avkjørselen mot Haugesund i Drammen var stengt, og vi finner ikke noen annen. Nå står vi i Sande i Vestfold og røyker, mens vi bestemmer oss for å snu mot Drammen igjen, det MÅ jo finnes en avkjørsel!!!

Kl. 1120
Det var en ulykke som gjorde at de hadde stengt avkjørselen i Drammen. Men vi fant frem allikevel! Nå står vi på Toppen gatekjøkken i Kongsberg, do- og røykepause.

Kl. 1305
Stopp i Seljord. D og E skal strekke på beina, jeg skal sove litt.

Kl. 1610
Stopp midt oppe på Haukelifjell. Fikk sovet litt i Seljord, det hjalp. Etter å ha gledet seg til turen i ukesvis, har D nå funnet ut at han kommer til å kjede seg på naustet.

Kl. 1715
Stopp ved Langfoss. Snakka litt med en italiensk mann med en nydelig blandingshund, og ble våt av fossen.

Kl. 1810
Handlet på Rema i Etne. Er litt utålmodige alle tre, godt det ikke er langt igjen.

Kl. 1915
Fremme på Skre! Venter på tlf fra SV på hvor vi kan parkere.

Kl. 2055
Vi parkerte på rett sted, har fått instrukser på hvordan å få tv’n til å funke og har fått i oss mat. Og så fikk vi beskjed om at SV ikke har kjæledyr, så frosken på do var bare å fjerne. To håver, så klarte E det uten problemer mens D og jeg sto på betryggende avstand.

Bilder fra turen finner du her.

Onsdag 1. juli
Oppe kl. 0620. Litt vel tidlig, men helt normalt for min del. Sovet som en stein, sikkert sjølufta. Ligger en herlig dis over vannet, sola stiger sakte opp og fuglene er relativt stille, utrolig nok.

Kl. 0840
Ny rekord for D, kan ikke huske han har stått opp så tidlig før! E var oppe litt over kl. 08, og nå forsøker de å få fisk med for korte håver.

Kl. 0930
Med kastestang har E nå tatt sin første makrell noensinne! Catch and release til D’s store fortvilelse.

Kl. 1720
D fikk også fisk i formiddag, det var stas! Dro en tur på Amandasenteret, gutta fikk kjøpt litt klær. Så en tur innom Biltema for griptape og juniorfiskestang.
Fikk sms fra K om at hun var hjemme, så da dro vi dit. Kjempekos å se de igjen, D fikk seg kompis og moro å se det nyeste tilskuddet til familien. T skulle skifte dekk for svigers, så han slapp gutta av ved Vangen så de fikk badet.
Tilbake på Skre i 17-tiden, kjempekos å se SV igjen! Nå er middagen underveis 🙂

Bilder fra turen finner du her.

Torsdag 2. juli
En ny dag begynt, klokka er 0720. Kvelden i går var kjempekos med besøk av to venninner av SV, god mat og mye fisking. D har fått skikkelig dreisen på å dra opp makrell, og han sløyer de selv! Ikke helt sikker på hva dagen i dag bringer, bortsett fra en tur til K og T igjen når alle her har stått opp.

Kl. 1535
Har vært noen timer hos K og T. D og gutta har bada, jeg har fått dusja og alle sammen har spist deilig kebabpizza. Nam!
Nå sitter vi på Åkrasanden. Jeg har vasset i et iskaldt men nydelig, klart vann, D stakk bare tærne nedi før han ombestemte seg, og E er pinglete og tør ikke engang kjenne. Men det er vakkert her!

Kl. 1745
Åkrasanden var ingen suksess, men nå har vi ihvertfall vært der. Innom Oasen og Europris på vei hjem. Gutta finner stort sett alt de vil ha og trenger, jeg finner ingen ting. Hmpf!

Kl. 2300
Kvelden har gått med til tv-titting for meg, og fisking og bading for gutta. Jeg har fått skikkelig farge på ryggen, nesten solbrent faktisk.

Bilder fra turen finner du her.

Fredag 3. juli
Våkna litt etter kl. 6, men døste av en stund før jeg sto opp. Rakk å ta en røyk sammen SV før han dro på jobb. E også oppe tidlig.

Kl. 1530
Uutholdetlig varmt i dag! Gjør egentlig minst mulig for å slippe å koke opp. Jeg dro en tur på Amandasenteret i sta. Prøvde sommerkjoler og sandaler, men ingenting funket. Er det moten eller meg det er noe galt med? Eneste jeg kjøpte var to flasker brus og en is…patetisk…

Kl. 2245
Kvelden har gått med til grilling, henting av Harleydeler og Harleyskruing. I tillegg har D og S rodd, både i gummibåter og robåt. Skulle ha vært på Vikinggården, men SV var ikke ferdig på jobb før det hadde stengt.
Nå spiser myggen oss opp, så nå er det kvelden.

Bilder fra turen finner du her.

Lørdag 4. juli
Klokka er 0730 og jeg er oppe. Sjøen er blikkstille og det ser ut til at det blir varmt i dag også.

Kl. 1715
Da er vi tilbake på naustet etter en lang, varm og koselig dag i sentrum. Først ble Markedet unnagjort. D fikk seg to capser, jeg fant som vanlig ingenting. Så var det en spasertur i Haraldsgata, E og jeg fikk kjøpt oss en bok hver. En tur på Peppes for lunch, pizza på gutta og salat på meg. SV ville vise oss lokalene til Viking MC-klubb, hvor han er prøvemedlem, så da satt vi der og skravlet en stund.
Skateparken D gjerne ville prøve var dessverre stengt, så da bar det videre i butikker for å finne ferske reker, før vi dro tilbake hit.

Bilder fra turen finner du her.

Søndag 5. juli
Klokka er 0805, og jeg har nesten nettopp stått opp! Wow! Ny rekord!
Vi har i flere dager glemt en søplepose ute, og i natt har måkene virkelig kost seg…æsj…
Kvelden i går ble benyttet til krabbe- og rekelag på bryggekanten hos tanta og onkelen til SV, kjempekos! SV g D hadde en kveldsdukkert etterpå i 22 grader vann.
I dag har det skyet til litt, så det ser ut som vestlandssommeren er over for denne gang, men det er langtfra kaldt ute.

Kl. 1430
Etter febrilsk leting etter papirer for SV, kom vi oss avgårde til Vikinggården i formiddag. Moro å se rekonstruksjoner av gamle hus og lære mer om hvordan de levde. 30.000 takflis på langhuset er imponerende! Og hestene Kasper og Lotta var også et artig innslag. Synd at naustet (som kan romme 250 personer!) var stengt, bedre lykke neste gang.

Kl. 2040
Da har vi ankommet Bergen og Grimen camping. Turen fra Haugesund startet med en stopp innom Sveio for å hente et skateboard hos SVs mor til D. SV skulle så innom en bensinstasjon, så vi skulle bare fortsette mot fergen. Men etter noen mil ringte han og ba oss snu pga Harleyproblemer. Når vi fant han igjen, hadde han fått fikset problemet, så vi rakk 1845-fergen. Utrolig nok ble jeg ikke nevneverdig sjøsyk, bare uvel.
Det gikk som en drøm å finne campingen, og her blir vi til SV er ferdig på biltilsynet i morgen.
Som et PS! må det nevnes at en av grunnene for at det tok tid før vi kom oss fra naustet, var at SV kastet soveposen sin på sjøen 😉

Bilder fra turen finner du her.

Mandag 6. juli
Jeg var oppe i 04-tiden i natt for et nødvendig ærend, og det å måtte gå 100 meter fram og tilbake tror jeg har totalt ødelagt døgnrytmen min, for klokka er 0855 og jeg har nettopp våknet! Vet ikke om jeg skal synes at det er en prestasjon eller om jeg har kastet bort 2 timer som kunne blitt brukt til lesing og røyking 🙂

Kl. 1130
Da sitter vi fremdeles på campingen og venter på SV. Fikk en sms i sta hvor han sa han hadde fått feil tid, så nå ventet han på å muligens få en drop-in time. Gleder oss veldig til å finne litt mat, for det var ikke store utvalget i kiosken her.

Kl. 1330
Nå sitter vi endelig på Akvariet og har fått spist gårsdagens middag og dagens frokost og lunch. De store gutta har fått seg en kaffekopp, og vi gleder oss til å gå rundt og titte litt.
Forresten ingen godkjenning av sykkelen denne gang, han prøver på nytt til onsdag.

Kl. 1700
Da har vi kommet oss på fergen, hadde flaks og fikk kjørt rett på.
Akvariet var kjempemoro! Stas å se alt vi har sett på tv. E storkoste seg med alle fiskene, D utbrøt “Å dæven” for hver eneste krokodille, alligator, øgle og slange, og jeg digga silkeapene. Nydelige bittesmå babyer hadde de fått også.
I avskjedsgave fra Bergen fikk vi et skikkelig regnskyll, noe annet hadde vi ikke ventet oss 🙂

Kl. 1950
Tilbake på naustet og slapper av med en kopp te før pakking. Avreise i morgen, skal bli godt å komme hjem, men trist å resie fra byen og menneskene jeg er så glad i.

Kl. 2220
D har akkurat konstatert at “det er mye vann i vannet!” 😉

Bilder fra turen finner du her.

Tirsdag 7. juli
Da har vi stått opp for siste gang i naustet for denne gang. Klokka er 0635, vannet er blikkstille og det er lett overskyet. En kopp te nå, så setter vi kursen hjemover.

Kl. 1030
Kom oss avgårde litt over kl. 8. Har hatt en ministopp for å fylle bensin, røyke og skate. Nå står vi på Haukeli for å strekke på beina og knipse snøbilder. Te og kaffe blir det også. Fremdeles godt kjørevær, men utrygt for byger.

Kl. 1320
Nå har jeg fått sovet litt her i Seljord. Det trengtes! Har hatt regn helt siden fjellet, men nå er det litt opphold. D synes det er kjempekult med DC-bilen som står her 🙂

Kl. 1500
Nå står vi på en rasteplass rett innenfor kommunegrensa til Øvre Eiker. Gått radig unna gjennom Notodden og Kongsberg.

Kl. 1640
Dette går jaggu unna! Nå er vi på Storebaug, og skal bare ha en stopp på Kiwi, og så er vi hjemme.

Kl. 1820
Hjemme! Kjørt totalt 1646 km fra vi forlot gårdsplassen og til vi var tilbake i den.

Bilder fra turen finner du her.