Jobbet kveld i går (kl. 12-20), og oppdaget på en røykepause utpå ettermiddagen at det hadde begynt å snø. Jeg er en stor tilhenger av snø på vinteren, så jeg ble egentlig bare glad for det. Men etterhvert begynte jeg å tenke på hjemturen som også innebar en handletur på Kiwi for å ha mat i huset den neste uka. Jeg har 7 mil å kjøre hver vei til jobb, noe som normalt tar en time på tørt føre. Etter at jeg dro av veien på slapseføre for en del år tilbake, har jeg dessverre blitt redd for å kjøre på vinterveier, men jeg gjør det jo fordi jeg må.
Det snødde bare mer og mer utover ettermiddagen og kvelden, og når jeg skulle kjøre hjem, lå det 3-4 cm snø på bilen. Men det var bare å koste vekk så godt det lot seg gjøre og kjøre i vei. Gikk ganske greit på 109-veien, men E6 var helt jævlig. Gikk i 70 km/t hele veien, og det var ikke bare jeg som kjørte såpass sakte. Sporete og jævlig, slaps som tok tak i dekkene. Ringte hjem og tryglet om vi ikke kunne handle i dag istedenfor, for jeg skjønte at det kom til å ta lang tid å komme hjem, og jeg ville ihvertfall få med meg hvem som røyk ut av X-factor. Snille kjæresten min sa ja til det 🙂
Gikk forsåvidt greit gjennom Halden, men så var det så og si bråstopp etter Øberg-krysset. Nesten ikke noe oppkjørt, veldig mye slaps og snøklumper over hele veien og glatt som bare f… Tror ikke jeg var oppe i 40 km/t engang, gikk på andre gir (og faktisk nede i første gir et par ganger), hjulene spant 4-5 ganger og slapset tok tak og dro bilen sidelengs sikkert 14-15 ganger. Var så redd at jeg var kvalm, kan ikke huske sist jeg var så nær på å kaste opp!
Brukte totalt 1 time og 45 minutter på den kjøreturen og var totalt utslitt når jeg kom hjem. Greit at piggdekk ikke hjelper på snøføre, men jeg er bombesikker på at det må være mye bedre enn de elendige piggfrie jeg kjører med nå. Så nå er det bare å ringe og sjekke priser til mandag, her skal det byttes dekk!

Bortsett fra turen til byn for å handle i dag, har jeg bare sløvet. Lå på sofaen i sta og var kjempetrøtt, men skulle prøve å la vær å sove, så jeg sier til E at jeg tenkte på å legge meg på Shaktimatten i senga et kvarter, men så sier jeg rett etterpå at jeg ikke orker å reise meg fra sofaen. Fikk da passet mitt påskrevet med at det må være toppen av latskap å ikke gidde å reise seg opp for å gå og slappe av 😉 Må jo si meg enig da 🙂