Når jeg gikk på barneskolen, tok jeg pianotimer og jeg sang i skolekoret. Pianolæreren og kordirigenten var samme person, nemlig Gunvor Hals (ja, den tidligere hallo-damen i NRK). Hun er utdannet musikkpedagog, men fikk jobben sin i NRK akkurat på den tiden. NRK hadde tidligere laget små lekeprogram med NRK’s pikekor, som de sendte mellom fastsatte program, når det var litt tid til overs. Dette følte de var på tide å skifte ut, og det endte opp med at vi i koret pluss noen fra min klasse og klassen under fikk oppdraget (i tillegg var også et par foreldre med). Vi hadde to innspillingsdager, en på våren og en på høsten, såvidt jeg husker i 1985, og jeg husker vi hadde mye moro, både med innspilling, men også med det faktum at det var kamerafolk rundt oss.
For rundt 10 år siden tok jeg kontakt med NRK for å høre om det var mulig å få kjøpt en kopi av serien, men fikk beskjed om at det var blitt slettet. Trodde egentlig ikke så mye på det, da NRK (såvidt jeg vet) ikke sletter egenproduserte ting, men jeg kunne jo ikke akkurat kverrulere med de. Har søkt rundt på nett for å se om det finnes noen videosnutter der ute, men har ikke funnet noe…
Så, for litt siden, kom jeg hjem fra jobb en kveld, og min kjære fortalte at han hadde sett på et Anne-Kat.-program hvor han hadde sett noen sekunder fra serien jeg var med på å spille inn (som forøvrig het Kom og lek). Vi fant programmet på NRK’s nett-tv, og etter å ha lidd meg gjennom 23 minutter med Anne-Kat. (nei, jeg liker henne ikke), kom 20 sekunder fra introen til serien, og der var jeg! Så utrolig moro å se igjen, kjenner igjen mange gamle kjente også. Gliste resten av kvelden jeg da altså 😉

Her er de 20 sekundene. Se etter ei jente med langt brunt hår, blå bukser og en rød- og hvitstripete genser på klippene med ballongen og i bakgrunnen der to og to snurrer rundt, da har du funnet meg 🙂

<!–
WriteFlash('’);
//–>

Videoen er hentet fra NRK’s nett-tv: Anne-Kat. ser på tv.