På Det store korslaget i fjor var Hanne Krogh med kor med. Hun kommer opprinnelig fra Haugalandet, så koret var hentet derfra. De vant hele sulamitten, helt riktig i mine øyne (selv om Jørn Hoel var en god andreplassvinner). Like før jul kom Team Hanne med cd som dessverre bare blir solgt på Haugalandet, så takk og pris for at jeg har gode venner der borte som hjelper meg. K kjøpte og sendte cd’en til meg, og jeg lovte henne et eget blogginnlegg om cd’en, så here goes:

Reis meg opp
Hovedgrunnen for hvorfor jeg ville ha cd’en. Elsker originalen, spesielt med Josh Groban, men denne norske versjonen er utrolig bra.

Månemannen
Her må jeg vel si at originalen til Vamp er hakket bedre, men jeg liker godt det Team Hanne har gjort med den ved å ta inn litt rap.

Befri meg
Denne kan jeg ikke si jeg har hørt før, men originalen er fra Jan Eggum. Fant ingen av versjonene på nett, men liker denne låta. Den er sart og søt.

Come together
Ikke egentlig en låt jeg er veldig glad i, men jeg liker stemmesammensetningen i korets versjon. Korets versjon er uansett bedre enn originalen til The Beatles, da jeg aldri har likt de.

When you believe
Denne låta har blitt udødeliggjort av Mariah Carey og Whitney Houston, og det skal litt til å slå stemmeprakten til de to divaene. Men jeg synes koret gjør en renere versjon, de imponerer! Fant bare diva-versjonen av denne på nett.

Jersey girl
Denne låta har jeg heller aldri hørt før, Tom Waits har originalen mens Bruce Springsteen er tydeligvis den som har gjort den stor, og det høres egentlig. God liten låt, synes kanskje ikke koret kommer så mye frem her, er mer enn en-stemme-låt. Fant bare Springsteens versjon på nett.

Kjærligheten vente
En av Kents store hits, må si at jeg liker originalen bedre. Blir for mye kaos på en måte på korets versjon. Fant bare Kents versjon på nett.

Gabriellas sang
Denne låta er vanvittig vakker uansett hvem som synger den. Originalt på svensk, men funker veldig bra på norsk også. Sterk sang! Og korets stemmer støtter hverandre på en nydelig måte! Fant bare svensk versjon på nett.

Dream a little dream
Dette er jo en klassiker av dimensjoner, spilt inn av utallige store stjerner. Koret gjør den like bra som de fleste andre, men dette er også mer en en-stemme-låt. Velger å gi dere Doris Day’s versjon av alle de som finnes på nett, fant ikke korets dessverre.

Modersvingen
Utrolig vakker sang som jeg ikke kan huske å ha hørt før. Dette koret er så flinke til å få frem sarte følelser i sanger, og det klarer de til gangs i denne versjonen. Fant ingen gode versjoner på nett dessverre.

Joyful joyful
Jeg er på ingen måte personlig kristen, men dette er en knallåt! Tar meg rett tilbake til Sister Act 2 og får meg egentlig til å ville danse 😉 Korets versjon er like bra som koret i filmen!

My land
Denne kommer fra Secret Garden og er nok en sang jeg ikke har hørt før. Jeg har aldri vært spesielt glad i stemmen til Hanne Krogh, og hun impnerer meg ikke her heller. Men nok en gang er det en av disse sarte sangene som koret gjør så bra.

O fortuna
En stor, stor låt! Gjort av mange, og koret gjør den best!