Vi er til tider relativt matleie her i huset. Føler at det går på det samme til middag dag ut og dag inn, selv om vi lager middagsliste for den kommende uken og dermed lett kan se hva vi har spist nylig og hva det er lenge siden vi har hatt. En måte å bryte dette mønsteret på, er å lage noe nytt. Vi prøver å gjøre det ihvertfall èn gang i måneden, gjerne oftere, og vi har mengder med kokebøker og massevis av gode sider på nettet å ta av.

Her om dagen kom jeg over quesadilla som forslag på nett, og vi bestemte oss for å prøve det i dag. Det var altså så godt at jeg bare må dele oppskriften med dere 🙂

Quesadilla med kylling eller kjøtt
2 personer

400 g kyllingkjøttdeig (vi brukte karbonadedeig)
1 gul løk
1 pose tacokrydder
200 g smøreost (vi brukte baconsmøreost)
2 ts korianderfrø (vi brukte pulver)
4 stk vårløk
2 stk rød chili (blir sterkt, kan godt greie seg med 1)
200 g revet hvitost (vi brukte jarlsberg)
4 stk tortillalefser

Finhakk løken og stek den gylden i olje. Dryss på godt med tacokrydder på kjøttet. Ha det i stekepannen sammen med løken. Hakk vårløk og chili (fjern frøene hvis du ikke vil ha det så sterkt), ha det i sammen kjøttet og løken og stek til kjøttet er ferdig.

Bruk en morter og knus korianderfrøene (du kan bruke korianderpulver også, men det dufter ikke like livlig). Bland det med smøreosten. Smør på tortillaen.

Legg på kjøttblandingen og dryss på osten. Brett tortillaen sammen. Så kan du enten steke den gylden i stekepanne, eller (som vi gjorde) steke de i ca 9 min på 200 grader i ovnen.

Servèr med rømme og salat.

Oppskriften er hentet fra klikk.no

Er du finspist, greier det seg lenge med 1 lefse pr person, for du blir METT!!! 🙂