Akkurat i dag er jeg skikkelig søring! Totalt sutreinnlegg om elendig vær og elendig kjøreforhold! Vel, jeg klager egentlig ikke på været i seg selv, for jeg er glad i at det virkelig er vinter når kalenderen sier at vi skal ha vinter, men det forutsetter at jeg kan slippe å kjøre bil.
Formen var såpass mye bedre i går kveld at det var bare å stå opp tidlig i dag for å dra på jobb. Det snødde jo som bare i går, så jeg satt vekkerklokka (eller rettere sagt alarmen på mobilen) til kl. 0615, men våknet kl. 0610. En kjapp tur på badet og en røyk ved kjøkkenbordet, så var det bare å komme seg avgårde. Vasset i 20 cm snø fra huset til garasjen, og det var et aldri så lite helv… å komme seg opp på veien, dere som har vært her vet jo hvordan den innkjørselen ser ut…
Det så ikke ut som veiene var måkt i det hele tatt, så krypkjøring til by’n var det eneste alternativet. Men det var jo ikke det spor bedre i by’n heller. Og E6 var jo et kapittel for seg selv, så jeg brukte 1 time og 20 minutter på å komme meg til jobb. Jeg hater vinterveier!!!
E6 var bra når jeg skulle hjem, og det var blitt betraktelig bedre i by’n også, men fra Hovland og hjem var det like ille igjen. Skal ærlig innrømme at jeg slapp forbi en tømmertrailer på vei hjem, for jeg følte meg ikke helt høy i hatten av å ha den liggende rett bak meg. Min kjære har vært utrolig flink og måkt hele innkjørselen og gårdsplassen i dag, så der var det heldigvis kjørbart igjen.
Men ja, nå om dagen er jeg søring så det holder, jeg syter og klager og skulle ønske jeg kunne gått i hi eller hatt hjemmekontor når det er sånn som det har vært i dag. Uansett hva nordlendinger sier, er ikke vi søringer vant med å få 25 cm snø på så kort tid, så da er det nødt til å bli kaos og “kjør-sakte-aksjoner”! Sutre… 🙁