Blog Image

Pilaris - blog

Velkommen!

Jeg heter Kjersti, og skriver om det meste som skjer i livet mitt. Mer om meg finner du på hjemmesiden min.

Kos deg med lesingen, og legg gjerne igjen en kommentar, så jeg vet at noen leser!
Jeg kan kontaktes på mail kjersti(a)pilaris.net

Bilder finner du i galleriet. Bildene er underlagt loven om opphavsrett.

Gravplasser, snømåking og høydeskrekk, og deilig middag

Litt om det meste Posted on Sun, February 07, 2010 20:14:15

D ville ikke være med hverken på hytta eller til mamma i dag, så vi hentet en kompis av han og kjørte han hjem til seg selv etter avklaring med hans mor først. Men vi var innom kirkegården først, jeg legger alltid roser på graven til pappa på blant annet bursdagen hans.

Av en eller annen merkelig grunn synes jeg det er koselig å gå på graven til pappa, kanskje fordi sorgen ikke er så sterk etter så mange år.

Så dro vi ut på hytta, hadde tatt med en rose til Arkas også.
Ett eller annet sted nogenlunde rett under rosen ligger asken etter han.

Vi ble møtt av to rådyr på hytta, koselig å se at de er der ute ennå, og lurer på om de husker at jeg la ut mat til de for 4-5 år siden siden de henger rundt hytta mi ennå.
Etter å ha vasset i snø opp til leggen opp til hytta, vasset E videre og hentet stigen på baksiden og jeg inn i kjelleren for å hente en snømåke til (vi tok med vår hjemmefra). Så kom vi oss opp på taket. Med min høydeskrekk er jeg ikke spesielt glad for å være der oppe, men må man, så må man. Og det var mye snø som skulle ned:
Så dette er bakdelen med å ha et relativt flatt hyttetak og ikke bruke hytta vinterstid (selv om den er isolert). Nå skal det sies at snøen var relativt lett enn så lenge, så vi brukte ikke mer enn en time på å få den ned.
Utsikten fra taket er jo upåklagelig da, verdens vakreste sted!
Så dro vil til mamma og A for å spise det ihvertfall jeg mener er verdens beste lapskaus. Ser ikke spesielt god ut på dette bildet, men det kan jeg love dere at den er 🙂
Og nå er vi hjemme igjen. Godt å sette seg ned og bare sløve i et par timer før det er natta og jobb igjen i morgen.

Alle bildene kan sees i denne mappen også.

Håper dere har hatt en fin helg alle sammen!



Gratulerer med dagen, pappa’n min!

Litt om det meste Posted on Sun, February 07, 2010 10:55:18

I dag ville pappa’n min fyllt 77 år hvis han hadde fått leve. Snodig å tenke på, for i mitt hode vil han alltid være i slutten av 40-årene, siden han døde bare 2 1/2 mnd etter at han fylte 50. Nå er det lenge siden jeg har sett broren hans, men det er egentlig det eneste referansepunktet jeg har til hvordan pappa ville sett ut i dag.
Siden jeg bare var 9 år når han døde, er det ikke så mange minner jeg har igjen av han, men de minnene jeg har, er gull verdt for meg. Pappa var en snill og tålmodig mann som alltid stilte opp, han var en handyman og han var helt fra barnsben av interessert i sport. Hver vinter gikk han og jeg på ski nesten hver eneste helg, enten i Nordmarka eller i lysløypa like ved der vi bodde. Eller så sto vi på skøyter på den islagte friidrettsstadionen rett ved blokka vår. Og valgte vi å være hjemme, sto alltid sporten på på tv’n. Lurer på om jeg hadde fått han med ut på geocaching hvis helsa hans hadde vært bra nok? 🙂 Vet faktisk ikke hvor glad han var i duppeditter.
Pappa drev aktivt med bedriftsbueskyting, han var med på å starte opp bueskyttergruppa på SAS Fornebu, hvor jeg også trente et års tid litt etter at han døde. Og mamma og pappa traff hverandre i bedriftsbadmingtongruppa samme sted.
Det hadde uansett vært godt å ha han her, men etter snart 27 år uten han, har man jo blitt vant til livet uten. Jeg er uansett veldig takknemlig for at jeg var såpass stor når han døde at jeg fremdeles husker han!

Gratulerer med dagen, englepappa’n min! Savner deg masse, og er fremdeles veldig glad i deg!
Vet ikke når bildet er tatt, men det er ihvertfall fra et bueskytterstevne, antagelig tidlig 70-tall. Kan også sees i denne mappen.



Ukeslutt

Litt om det meste Posted on Sun, February 07, 2010 08:38:58

God morgen!
Våknet for et par timer siden av at E snorket og at jeg måtte en tur til rommet med hjerte i døra (som i vårt hus forsåvidt ikke har hjerte i døra, men det er uansett en penere måte å si det på), så jeg sto likegodt opp. Var positivt overrasket over at det var 18 grader i stua, men når det begynte å bli lyst ute, så jeg at kulda kommer sigende hitover fra sør, så det var bare å fyre opp. Forresten…trodde det var varmere i sør jeg?!?! Uansett er det greit å få litt varme i huset siden vi blir borte en del timer i dag.

Har sittet og sett på oversikten over de 100 mest populære bloggene for januar, og selv om det er et par-tre av bloggene der jeg følger med på, må jeg si det er mye ensformig. Enten er det tenåringer som blogger om fester, mote og sminke, eller så er det tenåringer som blogger om å være ung mor, eller så er det unge voksne som blogger om interiør. Jeg interesserer meg null for festing, mote og sminke, jeg var ikke ung mor (kommer aldri til å bli gammel mor heller forsåvidt), og jeg interesserer meg ikke nok for interiør til å gidde å lese om det daglig. Så mitt spørsmål er da: hvor er hverdagsbloggene?
Og mental huskelapp til meg selv mens jeg først er i gang: husk å oppdatere oversikten over linkene på hjemmesiden.

Og angående den kulda som kommer krypende…nå har den tatt fra oss all utsikt vestover, er bare en stor tåkedott på utsiden av vinduet.

Den norske finalen i Melodi Grand Prix ble avholdt i går, og det var dårlige greier gitt. Greit at gutten har en fin stemme, men man vinner ikke Eurovision med en sånn ballade! La oss se hva Norge har vunnet med tidligere:

1985: Bobbysocks – La det swinge:
<!–
WriteFlash('’);
//–>En skikkelig gladlåt med fart og humør.

1995: Secret Garden – Nocturne:
<!–
WriteFlash('’);
//–>En utrolig spesiell låt som jeg tror vant nettopp på grunn av det, at den var spesiell.

2009: Alexander Rybak – Fairytale:
<!–
WriteFlash('’);
//–>Også en gladlåt med fart og futt.

Og så tror det norske folk at en i mine øyne helt vanlig ballade skal vinne? Nei og nei… Men det er kanskje vår måte å si ifra at vi ikke vil at NRK-lisensen skal øke neste år også på?

Jaja, søndag i dag, og siste dag denne uka. Ukene virker kjempelange frem til torsdagen er slutt, de tre siste dagene går jo i racerfart. Og vips er det en ny uke med samme leksa en gang til. Ha en fin søndag folkens!