Siden jeg jobber disse tre jobbdagene i påska (har for første gang på 10 år ikke fått innvilget ferie), så måtte mamma stille opp når takstmannen skulle komme ut på hytta i dag. Fikk jo det meste av informasjon fra mamma når jeg hadde henne med ut på overraskelsesgave i ettermiddag, og jeg må si jeg blir litt forvirret.
Han hadde sagt ett eller annet om at vannet jo burde stenges på vinterstid. Ja, det kan jeg godt forstå, men det er faktisk folk utom der på vinteren, og når hovedstoppekrana sitter nede i en kum som normalt ligger under en haug med snø, så er det ikke så lett å stenge og åpne stup i kvarten. Og såvidt meg bekjent er det ikke noe krav i forsikringsvilkårene at det skal stenges. Hvis det er det, hva gjør da de som har hytte på fjellet nettopp for å bruke den gjennom vinteren da?
Om fredag fikk vi beskjed om at vi ikke skulle ha noe jobb med å tømme hytta for møbler og ting og tang, men på eget initiativ har vi jo gjort det allikevel, ihvertfall de tingene vi er mest redd om. Men takstmannen hadde i dag sagt at jo mer vi tømte selv, jo mindre ble det trukket fra på forsikringsutbetalingen. Hæh?
Og på toppen av det hele hadde han sagt at det kommer en dame til slutt for å taksere innboet, da han i dag kun tok det som har med selve bygningen å gjøre. Det vil altså si at først må vi få ut så mye som mulig av det som ikke er berørt av vannet og lagre det selv. Så skal andre ta ut resten, inklusive det som er vannskadet. Så skal alt av gulv legges på nytt. Så må alt som er vannskadet tilbake i hytta slik at denne damen kan taksere det, og så må det som må kastes ut derfra igjen. Er det noe logikk i dette da?

Er det noen av dere som har vært gjennom noe lignende selv og kan fortelle hva som skjedde i deres tilfelle?